Omschrijving project


Menig lid van RYCB heeft op het Galgenweel zijn of haar eerste zeilstappen gezet, veel geleerd, veel plezier gemaakt en mooie herinneringen aan over gehouden. Om dit te kunnen verder zetten, en onze leden een kwaliteit te bezorgen, investeren we in een nieuwe infrastructuur en dus ook in de toekomst.

Dit vernieuwd RYCB Galgenweel Sailcenter zal een ontmoetingsplek worden voor leden  (zeilers en niet-zeilers) aan de toog. Naast een keuken voor kleine catering zal er een polyvalente ruimte gecreëerd worden voor oa theorielessen, meetings, onthaal, incentives, seminaries, mobile office (30 pers zittend // 60 pers staand). Dus ook onze bedrijfsleden kunnen hier terecht. Hedendaags sanitair en uitgeruste kleedkamers, zullen niet ontbreken. En dan is er nog free wifi. Niet dat dat nodig zal zijn met het mooie zicht op de zeilplas.

RYCB, opgericht in 1851 heeft door de jaren heen een kwalitatieve zeilschool kunnen uitbouwen aan de oevers van het Galgenweel.
170 jaar geleden waren het vooral zwemmers die ook gingen roeien. Snel zijn daar de grote zeiljachten bij gekomen, met de bouw in 1947 van een clubhuis aan de linkeroever van de Schelde als gevolg.
De eerste loods, aan het Galgenweel, om kleine zeilboten te stallen, werd in 1960 gebouwd. Pas jaren nadien, in 1972 werd de RYCB zeilschool opgericht met tante Francine aan het roer. Er volgen nog jaren van kleine renovaties en hier en daar een bijbouw, tot we nu op het moment aangekomen zijn om ons clubhuis op het Galgenweel een nieuwe uitstraling te geven. Nieuw, maar met een knipoog naar het verleden, bar Tante Francine blijft bestaan.